• Početna>
  • Vesti>

Koha: Hoti nakon Ćaljaja smenio direktore kosovke carine i PAK-a

Nakon što je smenio direktora kosovske policije, kosovski premijer, Avdulah Hoti, prema pisanju prištinske Kohe, odlučio je da razreši dužnosti v. d. generalnog direktora kosovske carine, Ibrahima Džaka (Ibrahim Xhakën) i direktora Poreske administracije Kosova, Iljira Murtezaina.

„U skladu sa zakonskim nadležnostima i na osnovu preporuka ministarstva finansija, danas je premijer Republike Kosovo, Avdulah Hoti, doneo odluku o razrešenju vršioca dužnosti generalnog direktora Carine Kosova i generalnog direktora Poreske administracije Kosova“, saopšteno je iz kosovske vlade, prenela je prištinska Koha .

Istom odlukom kosovskog premijera imenovani su i vršioci dužnosti direktora ovih institucija.

Novi vršilac dužnosti generalnog direktora kosovske carine je Bajram Redža (Rexha). Istu funkciju ali u Poreskoj administraciji Kosova vršiće Ekrem Hisenaj (Hysenaj).

Ibrahim Džaka imenovan je za vršioca dužnosti generalnog direktora Carine februara meseca, od strane bivšeg kosovskog premijera, Aljbina Kurtija.

Iljir Murtezaj, funkciju direktora u Poreskoj administraciji Kosova obavljao je od februara 2019. godine.

Kosovski premijer danas je bez obrazloženja, ali uz naznaku da je odluka doneta na osnovu izveštaja o radu, smenio direktora Kosovske policije, Rašita Ćaljaja i za vršioca dužnosti postavio Samedina Mehmetina.

Izvor: Koha,Kossev

Comments

Pročitaj još