Dom zdravlja Gračanica dobio novi ortopan aparat

Opština Gračanica donirala je preko odeljenja zdravstva, savremeni ortopan aparat Domu zdravlja Gračanica koji će profunkcionisati u rendgen centu pri ambulanti u Lapljem Selu. Aparat je stomoatološkoj rendgen službi predao na upotrebu predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Vrednu donaciju lekarima stomatološke službe uručili su predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i direktor opštinskog odeljenja zdravstva Aleksandar Popović.

„Veoma mi je drago da smo uspeli da doniramo najsavremeniji ortopan koji će našim meštanima značiti mnogo jer više neće morati da idu za te potrebe na privatnim klinikama već će to moći da urade besplatno ovde. Ovo je dokaz naše posvećenosti i stalnih ulaganja ne samo u prosvetu već i u zdravstveni sistem koji je jedna od najbitnijih grana za ostanak i opstanak našeg naroda“ rekao je Popović.

Direktorica Doma zdravlja u Gračanici Mirjana Dimitrijević zahvalila je opštini Gračanica i odeljenju za zdravstvo, na ovako vrednoj donaciji.

„Mi smo danas krenuli sa radom čime našim pacijentima pružamo uslugu snimanja zuba putem savremenog digitalnog ortopana koji nam omogućava jako dobru dijagnostiku i olakšava rad stomatoloških službi. Mi našim pacijentima sada pružamo mogućnost da pored uspešnog digitalnog ortopana dobiju i 3D snimak svih struktura u usnog šupljini. Prednost otropana je i što se na njemu vide i gornja i donja vilica, koreni zuba i sinusne šupljine. Usluge će biti dostupne svim pacijentima bez obzira na godine,“ rekla je dr Dimitrijević.

Osim stomatolozima novi ortopan aparat biće od velike važnosti i Kliničko bolničkom centru u Gračanici gde funkcioniše odeljenje maksiofacijalne hirurgije.

„Osim vrhunske dijagnostike koja će biti dostupna svim pacijentima i olakšan rad lekarima stomatolozima od velikog značaja biće i nama kao Kliničko bolničkom centru iz oblasti maksiofacijalnehirurgije. Zadovoljni smo zato što ćemo na još širi način pružati usluge svom stanovništvu. Vredna donacija i odličan aparat iz oblasti stomatologije i maksiofacijalnehirurgije“ rekao je prof dr Bratislav Lazić.

Savremeni ortopan aparat koji je donirala opština Gračanica finkcionisaće u rendgen centru koji je se nalazi pri amulanti u Lapljem Selu i Hitnoj službi.

Izvor: Opština Gračanica

Comments

Pročitaj još