• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista poručila Lajčaku da je formiranje ZSO od vitalnog značaja za opstanak Srba

Na sastanku sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom danas u Prištini delegacija Srpske liste, predvođena predsednikom Goranom Rakićem i potpredsednicima Daliborom Jevtićem i Igorom Simićem, istakla je da je formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) od vitalnog značaja za opstanak srpskog naroda na Kosovu, saopšteno je iz Srpske liste.

U saopštenju se ističe da je nerazumno da se sedam i po godina kasni sa uspostavljanjem ZSO.

“Stoga je na sastanku prenet jasan stav srpskog naroda da je potrebno najhitnije i bez ikakvog odlaganja formirati Zajednicu srpskih opština u skladu sa dogovorom u Briselu”, naglašava se u saopštenju.

Dodaje se da je na sastanku posebno analizirana politička situacija, ali i problem bezbednosti Srba na Kosovu u svetlu serije incidenata koji su se desili u prethodnom periodu.

Povodom susreta na Tviteru se oglasio Dalibor Jevtić koji je naveo da su Lajčaku poručili da je implementacija sporazuma o ZSO put ka izgradnji poverenja.

“Zajednica srpskih opština, pitanje raseljenih i imovine glavne teme sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine gospodinom Lajčakom”, naveo je Jevtić.

Izvor: Kosovo Online

Foto: Srpska lista

Comments

Pročitaj još