• Početna>
  • Vesti>

Kosovsko Ministarstvo zdravlja primilo donaciju od 100.000 molekularnih testova

Kosovsko Ministarstvo zdravlja primilo je donaciju od 100.000 molekularnih testova (PCR), doniranu od strane Fondacije za otvoreno društvo, koja će se koristiti za potrebe javnih zdravstvenih ustanova.

Ovo će biti dragocen doprinos povećanju kapaciteta za testiranje i dijagnostikovanje infekcije Covid-19 na Kosovu i stvaranju većih mogućnosti za povećana molekularna testiranja, navode iz Ministarstva zdravlja.

Kosovski ministar zdravlja Armend Zemaj rekao je da je dobra vest što su dobili 100 hiljada molekularnih testova u iznosu od 1,5 miliona dolara.

“Ova donacija je važna za kontrolu pandemijske situacije. Ova donacija će svima nama pomoći da sigurno nastavimo dalje. Zajedno sa Vladom i premijerom Hotijem, ova vest, osim što nas raduje, obavezuje nas da nastavimo sa pripremama za naredne faze pandemije. Ovi testovi, kao i testovi koje imamo i koje ćemo dobiti,  namenjeni su svakom građaninu Republike Kosovo na celoj teritoriji zemlje “, rekao je ministar Zemaj.

Ljuan Šlaku, izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo, rekao je da je ove godine dodata na njihovom dnevnom redu pomoć kosovskim institucijama i naglasio da će ovaj doprinos pomoći građanima Kosova u suočavanju sa pandemijom.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još