• Početna>
  • Vesti>

Čupka ponovo donela zlato, ovoga puta sa državnog prvenstva

Aktuelna svetska i evropska juniorska prvakinja u kik-boksu, Mitrovčanka Natalija Savić Čupka, osvojila je zlato na državnom prvenstvu u disciplini “lou kick” +70 kg.

Čupka se u nedelju u Beogradu borila u kategoriji 70+ kilograma, jer u njenoj nije bilo prijavljenih takmičarki. Pred Mitrovčankom bio je prilično težak zadatak, koji je na kraju ipak rezultirao uspehom. 

Ovim trijumfom, naša Čupka će predstavljati Srbiju na predstojećem evropskom i svetskom prvenstvu.

„Ove godine je otkazano svetsko prvenstvo koje je trebalo da bude održano u Beogradu, naravno, zbog situacije izazvane virusom korona, tako da se ipak održalo izborno državno prvenstvo, pa videćemo šta će se desiti sledeće godine i da li će se išta održati“, kaže Natalija Savić Čupka za Radio Kontakt Plus.

Dodaje da je ovo prvenstvo prijalo svim takmičarima, jer se dugo niko od njih nije borio, te da su im mečevi bili neophodni.

A borila se sa dosta težom protivnicom – Leom Blagojević iz Beograda. 

„Njen trener Aleksandar Topić je moj trener u reprezentaciji, tako da je ona veoma dobar borac, pa ne mogu da kažem da nije bilo treme i da sam ušla u meč olako. Zadovoljna sam i kako sam radila i ko mi je bila protivnica i pre svega što sam uspela da osvojim državno prvenstvo u većoj kategoriji“, ističe ona.

Iako se u prethodnom periodu nije takmičila, sa treninzima nije prestajala, bez obzira što su uslovi bili drugačiji i nesumnjivo otežani.

„Kada smo bili u karantinu, trenirala sam kod kuće, u zavisnosti od policijskog časa i od situacje kakva je bila u datom trenutku, povremeno i u sali, ali besprekidno sam trenirala. Naravno, pred prvenstvo je bilo već malo drugačije, tako da sam trenirala po dva puta dnevno, radila sam i kondicione treninge, treninge snage, tehnike, sparinge, pripremala sam se kao i uvek. Skoro godinu dana nisam odradila meč, tako da je opet sve to bilo malo drugačije, ali tako je bilo i drugoj strani i svim ostalim borcima, tako da smo sa te strane nekako svi izjednačeni“, ukazuje.

Kada su u pitanju još neka takmičenja, kaže da su u planu državna prvenstva i turniri, međutim, nije sigurna hoće li ih i biti, budući da se čeka zvanična potvrda o njihovom održavanju.

Natalija Savić Čupka 2018. godine postaje svetska šampionka u kik-boksu, osvojivši zlato za juniorsku reprezentaciju Srbije u kategoriji +60 i disciplini “low kick”. Nakon titule prvaka sveta, 2019. godine, osvaja i evropsku i od tada više ne zna koliko je još zlatnih medalja zasijalo u njenim rukama.

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još