Iz Prištine, Varhelji doputovao u Beograd

Komesar za proširenje EU Oliver Varhelji stigao je u radnu posetu Beogradu, tokom koje će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla”, na koji je sleteo nešto pre 15 sati, dočekala ga je ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, kao i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

Sastanak Varheljija i predsednika Vučića će početi u 18.15, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, a nakon sastanka će se obratiti medijima.

Planirano je da se Varhelji sastane i sa premijerkom Anom Brnabić i drugim zvaničnicima.

Evropski komesar je najavio da će tokom boravka u Beogradu lično predstaviti izveštaj o napretku Srbije i Ekonomski investicioni plan za Zapadni Balkan.

Tokom posete Beogradu Varhelji će se sastati i sa predstavnicima opozicije, a planirano je i da održi i govor pred srpskim Nacionalnim konventom za EU.

Prethodno je Varhelji u Prištini, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa tamošnjim premijerom Avdulahom Hotijem, izjavio da je cilj Evropske unije da se proširi na zapadni Balkan i izgradi kredibilitet nakon pandemije izazvane kovidom-19.  

Izvor: RTS

Foto: Pool via REUTERS

Comments

Pročitaj još