Vulin: Napadaju Vučića jer neće da prizna Kosovo

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas da su napadi na predsednika Srbije Aleksandra Vučića rezulat toga što on neće da prizna Kosovo i što čuva interese Srbije i srpskog naroda, prenosi Tanjug.

“Šta god radili, koliko god ekonomski napredovali, koliko god se predsednik trudio da sačuva mir u regionu uprkos drugima, koliko god se trudio i razvijao ekonomiju i reformisao društvo, ništa nije važno. Važno je samo postizanje sveobuhvatnog pravnoobavezujućeg sporazuma – čitaj ‘priznanje Kosova’ “, rekao je Vulin gostujući na TV Pink.

Podsetio je da je Prišina imala jednu jedinu obavezu da sprovede Zajednicu srpskih opština, a Hoti sada kaže “to ćemo kada priznate Kosovo”.

Vulin je ocenio i da će glavni pritisak i tendencija biti da se Aleksandru Vučiću zabrani da učestvuje na izborima, da bude nosilac liste.

“Glavni pritisak će biti da se on ni slučajno više ne kandiduje, da ne sme da nosi listu. Zar nije suština demokratije da zemlju vodi onaj kojeg građani hoće, a ne onaj kojeg neće”, upitao je Vulin.

Prema njegovim rečima, stvorena je “čudna politička škola koja kaže da izbori nisu važni, da je važan osećaj i atmosfera koja se napravi u medijima”.

Vulin je podsetio da je predsednik Vučić pre izbora rekao da Vlada koja će biti formirana, ukoliko građani daju poverenje listi koju je predvodio, a dali su ogromno poverenje, mora da ima program na osnovu kojeg će se praviti kadar, a ne obrnuto i da postoji politika kojoj će svi morati da se prilagode.

Izvor Tanjug

Comments

Pročitaj još