• Početna>
  • Vesti>

Zavod za javno zdravlje Kosovska Mitrovica: PCR testiranje na lični zahtev ponedeljkom i četvrtkom

Foto: Radio Mitrovica sever

Usluga elektronskog zakazivanja za PCR testiranje na lični zahtev funkcioniše od petka, 2. oktobra, a Zavod za javno zdravlje Kosovska Mitrovica vrši testiranje ponedeljkom i četvrtkom, u periodu od 9 do 11 sati.

Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Aleksandar Antonijević, kaže za Radio Kontakt Plus, da građani uveliko podnose zahtev za komercijalno testiranje preko portala eUprava i da je procedura krajnje jednostavna, a za one koji ne mogu da se snađu ovim putem, to mogu uraditi preko sledećeg broja telefona: 011/362-0000 svakim radnim danom od 8 do 20 časova.

Dodaje da se PCR testiranje na lični zahtev zakazuje i plaća, dok za ostale to ne važi, odnosno za one koji idu u tercijarne ustanove, zatim kada je u pitanju hospitalizacija, indikacija, kao i za studente koji studiraju u inostranstvu, te da je za njih testiranje besplatno.

Cena PCR testiranja za građane Republike Srbije i sa boravkom u Srbiji iznosi 6.000 dinara, dok za strana lica bez boravka (turisti) izosi 14.110 dinara.

Procedura zakazivanja PCR testiranja na lični zahtev u Zavodu za javno zdravlje Kosovska Mitrovica je sledeća:

Potrebno je na portalu eUprava odabrati eZakazivanje za testiranje na lični zahtev i izabrati opciju Pokreni uslugu. Nakon toga izabrati opciju Zavod za javno zdravlje Priština sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, zatim će se prikazati kalendar gde je potrebno odabrati neki od slobodnih termina.

Nakon odabira termina potrebno je popuniti sva navedena polja i kliknuti na taster Zakaži.

Dr Antonijević ocenjuje da je epidemiološka situacija na severu Kosova za sada dobra, a da, sa druge strane, ima većih javljanja iz sredina južno od reke Ibar. 

„Iz Gnjilana i Štrpca imamo javljanja. Uglavnom nisu povezani slučajevi. To su dolasci iz centralne Srbije i inostranstva, tako da nije lokalna transmisija u pitanju, nego su importovani slučajevi. Takođe i u Zvečanu registrujemo po jedno-dvoje pozitivnih nedeljno, ali, kažem, situacija na severu je odlična, jer se ne radi o težim slučajevima“, poručuje epidemiolog Antonijević.

Izvor; Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još