MUP Kosova ne izdaje lične karte duže od mesec dana

Ministarstvo unutrašnjih poslova građanima Kosova, koji su u redovnom postupku predali zahteve, već nekoliko nedelja ne izdaje lične karte jer nije obezbedilo potreban materijal za izdavanje ličnih karata, piše Gazeta Ekpres.

Pre više od mesec dana, Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da zbog pandemije kovid -19 Agencija za civilnu registraciju nije uspela da na vreme završi sve neophodne postupke za isporuku potrebnog materijala u dovoljnim količinama za lične karte.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova je preduzelo sve potrebne radnje kako bi se što pre snabdelo potrebnim materijalom, kako bi omogućilo svim građanima Republike Kosovo da dobiju lične karte. Do tada se za obavljanje / primanje potrebnih usluga može koristiti važeći pasoš Republike Kosovo“, navedeno je u saopštenju.

Gazeta Ekpres saznaje da čak i nakon toliko vremena ministarstvo još uvek nije obezbedilo potreban materijal i shodno tome građani neće moći na neodređeno vreme da dobiju lične karte.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, nije odgovorilo Gazti Ekspres, koja je pokušala da razjasni kako će funkcionisati građani koji nemaju važeći kosovski pasoš, dokument koji bi se koristio umesto lične karte.

Izvor Kosovo Online

Comments

Pročitaj još