• Početna>
  • Vesti>

Carinici na Rudnici sprečili krijumčarenje mobilnih telefona

Srpski carinici su tokom vikenda na administrativnom punktu Rudnica, sprečili krijumčarenje 16 novih mobilnih telefona i opreme čija je vrednost procenjena na gotovo 500.000 dinara.

Slučaj je, kako je saopštila Uprava Carina, 3. oktobra otkriven u večernjim časovima, tokom redovne kontrole vozila na punktu
Rudnica.

Oko 19 časova iz pravca severnog Kosova pristigla je opel insignija
novopazarskih registarskih oznaka kojim je upravljao srpski državljanin iz Novog Pazara.

Putnik je rekao da nema ništa da prijavi, ali je tokom pregleda automobila utvrđeno da je pokušao da prokrijumčari 16 mobilnih telefona marki “samsung“ i “iphone“, opremu za mobilne telefone, kao i televizijski ruter.

Četrnaest mobilnih telefona u originalnim pakovanjima, putnik je stavio na suvozačko sedište i prekrio ih jaknom, misleći da će na taj način moći da zakamuflira pokušaj šverca.

Međutim, detaljnim pregledom vozila, carinski službenici su pronašli ne samo te telefone, nego i dva koja su bez kutija bila ubačena u pregrade vrata.

Svi otkriveni telefoni i oprema, za koje je putnik rekao da mu je namera bila da ih prodaje preko interneta, privremeno su zadržani do okončanja prekršajnog postupka, navela je Carina Srbije.

Izvor Kossev

Comments

Pročitaj još