• Početna>
  • Vesti>

Meštani Donje Brnjice traže stalne patrole Kfora i da policija obezbeđuje školu u vreme nastave

Meštani Donje Brnjice nakon sastanka sa policijom i Kforom zatražili su stalno prisustvo kosovske policije u blizini osnovne škole dok traje nastava, a slučaj pucnjave iz vatrenog oružja na srpsku decu da se vodi kao pokušaj ubistva.

“Nakon sastanka je dogovoreno pojačano prisustvo policije dok traje nastava i uvečernjim satima. Obavezno prisustvo policajca u autobusu koji prevozi učenike od Brnjice do Gračanice kao i veća saradnja policije sa meštanima i da se ovaj slučaj što pre reši”, rekao je meštanin Donje Brnjice Mladen Đošić.

Od Kfora je zatraženo da i oni patroliraju selom.

“Komandir je rekao da ćemo tokom nedelje saznati prve informacije o incidentu i da na slučaju rade tri istražitelja. Policija je meštanima obećala da će počionice da pronadje i uhapsi. Nedopustivo je da se ovo dešava ali je dobro što je policija zainteresovana da slučaj reši”, rekao je potpredsednik Srpske Liste Srđan Popović. 

Od policije je zahtevano da u večernjima satima obezbeđuje dvorište škole jer se tu jedino mladi iz Brnjice okupljaju. 

“Meštani su izrazili sumnju u rad polcije koja do sada nije rasvetlila nijedan slučaj, napada i krađe. Nadamo se da će ovog puta rešiti slučaj i napadačima dokaziti da to nije kažnjivo kada se desi ovakav incident”, rekao je Ljubinko Karadžić predsednik Privremog organa za grad Prištinu.

Od dolaska međunarodne vojne i civilne misije na Kosovu u Donjoj Brnjici su ubijena četiri Srbina dok su dva kidnapovana.

Izvor i foto: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još