• Početna>
  • Vesti>

Protest radnika KEK: Danas je bio samo simboličan protest, drugi put ćemo drugačije

Zaposleni u Kosovskoj energetskoj korporaciji (KEK) protestovali su danas ispred Skupštine Kosova, zbog neispunjenog obećanja aktuelne Vlade koja je Nacrtom zakona o ekonomskom oporavku predvidela mogućnost povlaćenja 10 odsto sredstava iz Penzionog Fonda, i poručili “danas je bio samo simboličan protest, ali drugi put ne verujemo da će biti ovako”, prenosi Ljajmi.

Potpredsednik Sindikata radnika KEK Nedžat Ljumnica pozvao je poslanike Skupštine Kosova da što pre uvoje Nacrt zakona o ekonomskom oporavku.

“Naš zahtev je isti od početka … Pozivamo poslanike Skupštine Kosova da pronađu zajednički jezik za donošenje zakona, jer kada imaju svoje lične interese znaju kako da se okupe i glasaju …Danas je bio samo simboličan protest, ali drugi put ne verujem da će biti ovako“, poručio je Ljumnica.

Istog mišljenja je i bivši sindikalac radnika KEDS Rašit Gaši.

“Izašao sam da podržim novi sindikat KEK, kao nezaposlena osoba, ali više od 13 godina doprinoseći kosovskom penzionom fondu. Povlačenje sredstava iz Fonda je za dobrobit svakog građanina, a još više za nas koji radimo u drugim javno-privatnim institucijama, a koji nisu imali pomoć vlade“, rekao je Gaši.

Podršku radnicima  i njihovom protestu, pružio je i predsednik Udruženja elektrana Kosova B, Muharem Gaši, koji je rekao da poslanici treba da pronađu zajednički jezik i da izglasaju zakon.

Izvor: Kosovo online/Lajmi.net

Foto Lajmi.net

Comments

Pročitaj još