Đurić povodom pucnjave u Donjoj Brnjici: Bezbednost dece, koje god nacionalnosti ona bila, mora biti stvar opšteg konsenzusa

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić uputio je zahtev da se hitno identifikuju i uhapse osobe koje su večeras potegle vatreno oružje na srpsku decu u Donjoj Brnjici kod Prištine.

“Naglašavam da ovaj sramni i kukavički napad na našu mladost na Kosovu i Metohiji mora biti rasvetljen kao apsolutni prioritet” naglasio je Đurić.

Đurić je istakao da je jedan od napadača ispalio metak u blizini dece i doveo u opasnost ljudske živote, i da prema takvima, ne može i ne sme biti milosti.

“Bezbednost dece, koje god nacionalnosti ona bila, mora biti stvar opšteg konsenzusa i minimalne saglasanosti, jer kako možemo da radimo na pomirenju i stvaranju stabilnog i bezbednog okruženja na Kosovu i Metohiji dok postoje ljudi koji smatraju da mogu nekažnjeno da deci prete pištoljima” stoji u Đurićevom saopštenju.

Direktor Kancelarije za KiM je posebno podvukao da postoje snimci napada, te da nema izgovora da i ovaj slučaj ostane nerasvetljen.

“Ne ulazeći u okolnosti pod kojima se ovaj divljački čin dogodio, podsećam da su srpska deca ubijana i ranjavana na Kosovu i Metohiji u napadima terorista i da zato incidenti ove vrste mogu imati nesagledive posledice i izazvati nekontrolisane reakcije. Postoje snimci ovog napada i smatram da ne može biti nikakvog opravdanja za sporost ili nereagovanje policije” izjavio je Đurić.

Nepoznati napadač pucao je večeras iz vatrenog oružja u blizini šklole u Donjoj Brnjici kod Prištine gde su se u tom trenutku nalazila srpska deca.

Napadač je ispalio jedan metak, nije bilo povređenih.

Kako su za Kosovo Onlajn rekli neki od Srba iz ovog sela, do incidenta je došlo kada su dve osobe prišle deci a jedan od njih je izvadio pištolj.

Nakon toga deca su počela da beže, a napadač je potrčao za njima i ispalio jedan hitac, naveli su meštani.

U incidentu, koji su zabeležile sigurnosne kamere, nije bilo povređenih.

Policija je došla na uviđaj nakon 45 minuta, a incident je uznemirio Srbe iz ovog sela koji su se okupili u blizini škole.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, Kosovo Online

Foto: Kosovo Online

Comments