Koha: Obustavljena izgradnja mosta u Mitrovici, izvođač nije imao dozvolu

Opština Južna Mitrovica saopštila je da je danas donela odluku da obustavi izgradnju mosta preko reke Ibar u mestu Dudin Krš, između Južne i Severne Mitrovica i Zvečana, jer izvođač nije tražio dozvolu u opštini i da će zato morati da dostavi dokumentaciju, piše Koha.

„Direktor Inspekcije Fidan Ademi, rekao je da ni u kom slučaju neće biti dozvoljena gradnja bez građevinske dozvole i pozvao građane da poštuju zakone i propise o izgradnji koji su na snazi, prilikom izgradnje različitih objekata“, navodi se u saopštenju Opštine Južna Mitrovica.

Gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri zatražio je od Severne Mitrovice da razmotri zahtev za pribavljanje građevinske dozvole koja se odnosi na uređenje korita reke Ibar, u tom delu jer je to, prema njegovoj oceni, u interesu građana.

Kamen temeljac za izgradnju mosta preko Ibra kod „Dudinog krša“ , a koji će povezivati magistralni put Raška-Priština, položen je 30. jula.

Sredstva u iznosu od skoro 62 miliona dinara, obezbedila je Vlada Srbije preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić izjavio je tada da se infrastrukturnim projektima dokazuje politika mira, stabilnosti i dogovora na ovim prostorima.

Izvor Koha,Kosovo Online

Comments