• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Kakav je smisao dijaloga sa nekim koga ne obavezuje ni data reč ni potpis, ZSO je obaveza Prištine

Bezobrazluk Avdulaha Hotija nema granica, jer sada se već svakodnevno ruga i Evropskojuniji i Beogradu navodeći da je za njega tema Zajednice srpskih opština zatvorena, stoji u saopštenju direktora Kancelatrije za KiM Vlade RS Marka Đurića.

“Dijalog Beograda i Prištine jedinstven je po tome što jedna od strana u dijalogu nema čak ni potrebu da se pravda zbog nesprovođenja dogovora, niti trpi ikakve sankcije odstrane posrednika u dijalogu”. Prištini se ne može verovati, jer poruke koje stižu odande svedoče o nepopravljivoj političkoj nekulturi i nemogućnosti da tamošnje političke strukture usvoje najosnovnija pravila civilizovanog ponašanja, koja očigledno obavezuju sve osim njih.

Mi, razume se, nećemo propustiti priliku da razgovaramo o bilo kojoj temi, ali pitanje je kakav je smisao dijaloga sa nekim koga ne obavezuje ni data reč ni potpis. Iako Hoti nije tako osion u Briselu, gde je najčešće prestrašen i manji od makovogzrna, njegove provokacije ne smeju ostati bez odgovora Evropske unije”, kaže Đurić.

“Sedam i po godina Priština odbija da omogući formiranje Zajednice srpskih opština,i to će činiti i narednih sedam i po godina ukoliko joj neko ne objasni na ubedljivnačin značenje reči “obaveza”. Zajednica srpskih opština je obaveza Prištine, i dok god ona ne bude formirana sasvim dogovorenim nadležnostima, nemoguće mi je da zamislim bilo kakav suštinski napredak u dijalogu”, zaključuje marko Đurić u saopštenju dostavljenom medijima.

Izvor

Comments

Pročitaj još