• Početna>
  • Vesti>

Sve spremno za održavanje festivala srednjovekovne muzike Medimus

Peti po redu, Festival srednjovekovne muzike Medimus biće održan 3. i 4. oktobra ove godine u Prizrenu. Međutim, za razliku od prethodnih godina kada je festival održavan u atrijumu crkve Svetog Đorđa, ovogodišnji Medimus biće održan u porti manastira Svetih Arhangela.

Po rečima Ivana Stojkovića iz Doma kulture u Gračanici, festival će biti održan uz poštovanje svih propisanih normi u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, a u dve večeri trajanja festivala nastupiće Braća Teofilović, Marija Bergam, orkestar srednjovekovne muzike Medimus i Hor prizrenske Bogoslovije.

“Trudićemo se da festival održimo po svim propisanim normama i zbog toga će ove godine Medimus biti održan na većem prostoru, kako ne bi dolazilo do stvaranja prevelike gužve, a sve posetioce zamolićemo da nose maske i poštuju mere” kaže za program RTV Gračanica Ivan Stojković.

Festival Medimus, za sve one koji ne mogu lično da prisustvuju, biće uživo prenošen na Fejsbuk stranici Doma kulture.

Stojković naglašava i da Dom kulture nakon duže pauze počinje ponovo sa radom. Radi se o ograničenom broju posetilaca, ali će ova ustanova moći da organizuje kulturno-umetničke programe. Već sledeće nedelje počeće sa radom i bioskop i to sa dve premijerne projekcije.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još