• Početna>
  • Vesti>

U selima Osojane, Dragoljevac, Dobruša i Kašica nova ulična rasveta

Kako je danas saopšteno iz kosovskog Ministarstva za zajednice i povratak, u selima Osojane, Dragoljevac, Dobruša i Kašica, u opštini Istok, postavljena je ulična rasveta.

Korist od realizacije ovog projekta imaće meštani navedenih sela iz srpske, albanske, romske, bošnjačke i egipćanske zajednice, navodi se u saopštenju.

“U ovim selima proces povratka nije završen i zato je projekat javne rasvete od velike važnosti za sve meštane, jer obezbeđuje normalne uslove za život i rad. Očekuje se da javna rasveta u povratničkim sredinama značajno unapredi bezbednost i sigurnost svih meštana pomenutih sela u večernjim časovima”, dodaje se u saopštenju.

Dužina ulične rasvete u selu Osojane je 1.500 metara, u Dobruši oko 200, u Dragoljevcu 1.200 metara, dok je u selu Kašica montirano 30 led lampi, navodi se u saopštenju.

Radovi su reealizovani u sklopu pete faze programa ”Povratak i reintegracija na Kosovu”, koji sprovode Međunarodna organizacija za migracije (IOM), kosovsko Ministarstvo za zajednice i povratak i Kancelarija Evropske unije na Kosovu.

Izvor RKM

Comments

Pročitaj još