Kosovska Mitrovica uskoro dobija zatvoreni bazen u sklopu sportsko-rekreativnog centra

Vršilac dužnosti gradonačelnika Severne Mitrovice Aleksandar Spirić i glavna izvršna službenica opštine Severna Mitrovica Adrijana Hodžić, u prisustvu Zamenika premijera i ministra lokalne samouprave Gorana Rakića, danas su dočekali Specijalnog predstvanika/Šefa misije EU na Kosovu Ambasadora Tomaša Sunjoga koji je u prvoj poseti projektima finansiranim od strane Evropske Unije i razvojnog fonda za sever u opštini Severna Mitrovica.

Tom prilikom zvaničnici su obišli zgradu opštine Severna Mitrovica i sportsku halu koja je finansirana iz razvojnog fonda za Sever.

Vrsilac dužnosti gradonačelnika Aleksandar Spirić naglasio je da je ovaj grad iznedrio velike sportiste koji su najbolji ambasadori našega grada, pa samim tim naša opština je nakon 20. godina dobila halu koja je bila preko potrebna našem gradu.

“Hala je samo početak izgradnje sportskog kompleksa, pa u narednom periodu očekujemo da ćemo nastaviti razgovore o daljoj saradnji uključujući izgradnju sportskog bazena koji bi dao pečat novom sportsko- rekreativnom centru u nasem gradu.” rekao je Spirić.

Hodžić je ovom prilikom istakla da naša opština ima preko 2000 sportista kojima je ova hala bila preko potrebna, kako bi nastavili da neguju svoje talente.

“U skladu sa tim, posebno izražavam neophodnost za proširenje mogućnosti za mlade sportiste i sve one koji se bave sportom rekreativno, kroz nove sportske terene, teretane na otvorenom, trim staze, a posebno želim da istaknem tradiciju Severne Mitrovice u sportu i pohvalim sve do sada postignute rezultate.” kazala je Hodžić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments