• Početna>
  • Vesti>

Vitošević: Na Univerzitetu u Prištini upisano 10 odsto više studenata

Rektor Univerziteta u Prištini s privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Zdravko Vitošević rekao je da će ova školska godina početi kao 51. godina postojanja tog univerziteta, prenosi RTS.

Istakao je da je u odnosu na prošlu godinu povećan upis studenata za 10 posto, i fakultet je upisao 1.017 brucoša.

Dodao je i da su se studenti već naviki na mogućnost korišćenja elektronske učionice i pohađanja onlajn nastave. 

Naveo je i da je Konferencija Univerziteta Srbije na svom rektorskom kolegijumu donela mogućnost da i u zakonsku regulativu uđe mogućnost mešovitog učenja.

“Senat Univerziteta u Prištini je doneo odluku da ova školska godina bude mešovitog učenja. Uvešćemo brucoše u akademski život”, naveo je Vitošević.

Odlučili su da brucoše uvedu u akademski život i prva predavanja će održati uživo tako što će studente podeliti na manje studijske grupe pa će oni imati mogućnost, kako je rekao profesor, da osete taj akademski život i da osete izvesnu posvećenost.

Takođe, i sve neophodne vežbe studenti će izvoditi uživo, naveo je profesor.

Oni koji studiraju već imaju iskustvo s tim.

“Mi imamo statističke podatke koliko su stariji studenti zadovoljni, posvećeni svojim studijskim programima. A imamo i prve rezultate. I moram da kažem da se rezultati ne razlikuju mnogo od statističkih podataka. Ostvareni rezultat pokazuje da su studenti bili zadovoljni posvećenošu profesora i vremenu izdvojenim za njih”, naglasio je Vitošević.

Objasnio je i da će se prilikom smeštaja i dolaska na fakultet studentima meri temperatura i da će se ako se analizom utvrdi da je student bio pozitivan izdvajati čitava grupa.

“Pokrajinski zavod za javno zdralje u Kosovskoj Mitrovici ima pi-si-ar laboratoriju koja će početi sa radom za dve nedelje, gde će uzorci odmah ići na alnalizu i u toku dana imamo rezultate analize”, rekao je rektor Univerziteta u Prištini. 

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još