Preminula jedna osoba, novozaraženih 81

Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 81 osobe, a od posledica zaraze preminula je jedna osoba. Testirano je 7.466 ljudi.

Od početka epidemije u Srbiji koronavirus potvrđen kod 33.080 ljudi

U poslednja 24 sata u Srbiji je testirano 7.466 ljudi, a koronavirus je potvrđen kod njih 81. Ukupno od početka epidemije koronavirus je registrovan kod 33.080 osoba.

Borbu sa kovidom 19 izgubila je jedna osoba, a ukupno su preminule 744 osobe.

Hospitalizovano je 315 ljudi, a na respiratorima su 22 pacijenta. 

Epidemiološka situacija u Srbiji trenutno je među najboljim u Evropi i nema razloga za uvođenje dodatnih mera, rekao je za RTS direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša.

“Treba pratiti situaciju svakodnevno. Ako se pogorša, tada treba razmišljati o dodatnim merama”, objašnjava Ivanuša. 

Povratnici s odmora i dalje se prijavljuju i rade test samoprocene putem aplikacije E-Zdravlje.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” Darija Kisić Tepavčević kaže za RTS da se od petka prijavilo 23.000 naših građana koji su se vratili iz inostranstva, a da je 36 sumnjivih na kovid 19 poslato u kovid ambulante. 

Držvljani Srbije od 24. septembra, mogu da uđu na teritoriju Kipra ukoliko poseduju negativan pi-si-ar test, ne stariji od 72 sata, saopštile su kiparske vlasti, što je objavljeno i na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije. 

Izvor RTS

Comments