• Početna>
  • Vesti>

Priština: Šest novih sudija na listi međunarodnih sudija

Na preporuku nezavisne Komisije za izbor, ambasador Lars-Gunar Vigemark, imenovao je šest sudija na listu međunarodnih sudija u skladu sa članom 28 (4) Zakona o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu, saopšteno je iz ovog pravosudnog organa.

Novoimenovane sudije, Gilbert Biti (Francuska), Daniel Fransen (Belgija), Fergal M. Gejnor(Irska), Romina Inkuti  (Italija), gđa Nina H.B. Jorgensen (Norveška) i Roumen H. Nenkov (Bugarska) pridružiće se  grupi od 17 sudija koji se trenutno nalaze na spisku međunarodnih sudija.

Pored toga, organ za imenovanje je odredio sudiju   Antonija Balsama i sudiju  Nenkova za sudije Specijalizovanog veća Ustavnog suda, a sudiju Inkuti za rezervnog sudiju tog veća.

Sudija Roland Dekers se na lični zahtev povukao iz sastava veća Ustavnog suda, s tim da i dalje ostaje na listi međunarodnih sudija, te može biti raspoređen u neko drugo veće.

Predsednica Trendafilova je poželela dobrodošlicu novim sudijama, izjavivši da se unapred raduje budućoj saradnji sa njima i sa drugim sudijama na listi kako bi efikasno i uspešno ispunili mandat SVK, navodi se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Ilustracija

Comments

Pročitaj još