Grenel: Tramp rešen da dođe u Beograd, nemamo još datum

Specijalni izaslanik predsednika SAD Ričard Grenel izjavio je danas da je Donald Tramp rešen da dođe u Srbiju i da je posvećen dolasku i dodao da se još ne može govoriti o datumu posete, prenosi Tanjug.

“Predsednik je ozbiljan u vezi sa tim, posvećen je tome i rešen je da dođe”, rekao je Grenel na konferenciji za novinare, upitan da li se može očekivati poseta predsednika Trampa Srbiji ukoliko pobedi na izborima u novembru.

Grenel je rekao da dugo radi sa Trampom i da zna kakva je njegova reakcija kada se na nešto obaveže, navodeći da je video da je Tramp, nakon poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Ovalnoj sobi da dođe u Srbiju, ozbiljno preuzeo na sebe tu obavezu.

“I on i Ivanka Tramp su izrazili želju da dođu u Beograd”, istakao je Grenel.

On je rekao da je Vučić Trampu dao “veliku viziju” o tome šta može da očekuje od dolaska u Beograd, navodeći da je krajnje vreme da jedan američki predsednik dođe u Srbiju.

“Nemamo datume, ali je Tramp izrazio svoju želju da dođe ovde i ja jedva čekam da ga vidim u Beogradu”, rekao je Grenel.

Ispunićemo obećanja data predsedniku Vučiću

Grenel poručio je danas da će SAD ispuniti obećanja data predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom narodu.

“Amerikanci su nestrpljiv narod, a administracija Donalda Trampa je još nestrpljivija i hoćemo da ispunimo obećanja, koja smo dali vama, predsedniče Vučiću i premijerko Brnabić. Ne želimo samo da se bavimo rečima i političkom simbolikom već da se usmerimo ka ekonomskom razvoju”, istakao je Grenel u Palati Srbija.

Grenel, koji je prethodno prisustvovao potpisivanju Zajedničke izjave kojom je ozvaničeno otvaranje regionalne kancelarije DFC u Beogradu, poručio je srpskm narodu da može da ih drži za datu reč.

“Držite nas za reč, mnogo obećanja je dato narodu Srbije u prethodnom periodu. Držite nas za reč ne samo za vašingtonski sporazum, već i za prethodna tri, koji se tiče uspostavljanja avio linije i železničke linije i izgradnje autoputa”, naglaiso je Grenel.

Dodao je da je važna simbolika, ali da ona ne obezbeđuje hranu na stolu i da će se zato Amerika potruditi da se ispune obećanja i otvore radna mesta u Srbiji.

Izvor Tanjug

Comments