• Početna>
  • Vesti>

Grenel i delegacija američke vlade danas dolaze na Kosovo

Specijalni izaslanik predsednika Donalda Trampa za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel stiže danas u zvaničnu posetu Kosovu, u pratnji delegacije američke vlade, predvođene izvršnim direktorom Američke međunarodne korporacije za finansiranje razvoja DFC Adamom Bolerom, prenosi Gazeta Ekspres.

Poseta ima za cilj početak primene sporazuma o ekonomskoj normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, postignutog 4. septembra u Vašingtonu.

“Sprovođenje sporazuma postignutog između Kosova i Srbije glavni je prioritet Trampove administracije. Vidimo se ove nedelje u Prištini i Beogradu”, napisao je juče Grenel na Tviteru.

Iz kabineta kosovskog premijera potvrđeno je da će se delegacija američke vlade sastati u Prištini sa premijerom Avdulahom Hotijem.

U delegaciji će biti i predstavnici USAID, predsedavajući Izvozno-uvozne banke Sjedinjenih Država EKSIM i drugi visoki vladini zvaničnici iz američkog Ministarstva energetike i trgovine.

Pored Kosova, američka delegacija posetiće i Srbiju, Grčku i Izrael.

Kosovo i Srbija su 4. septembra u Vašingtonu, u prisustvu predsednika Donalda Trampa, potpisali sporazum o ekonomskoj normalizaciji, koji je američka strana nazvala istorijskim.

Izvor Koha Kosovo Online

Comments

Pročitaj još