• Početna>
  • Vesti>

Amfilohije: Ne pretite da ćete rušiti i odlaziti u šume, svi rušitelji su otišli u nepovrat

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je onima koji su do sada vladali da ne prete da će da ruše i odlaze u šume, jer su svi rušitelji otišli u nepovrat.

Amfilohije se pomolio “da im Bog vrati razum”, te ponovio da neće odustati da bude obnovljena svetinja na Lovćenu i da bude izgrađen hram Svete Trojice iznad Cetinjskog manastira, prenose Vijesti.

“Crkva Božja je stradala kroz vekove, strada i danas. Sami znate kakvo je gonjenje crkve bilo u ono vreme, kada su vladali bezbožnici, koji su rušili i odgonili narod od crkve”, rekao je Amfilohije.

Milo Đukanović poručio je pre neki dan da neće podneti ostavku na mesto predsednika Crne Gore kao i da nema razloga da u toj državi ne dođe do promene vlasti.

“Za Crnu Goru ćemo se boriti ne samo u parlamentu nego i u šumi ako bude trebalo”, kazao je Đukanović, prenele su podgoričke Vijesti.

Amfilohije je to ocenio kao “bezumlje”. 

“Sa jedne strane to svedoči da je u njihovoj svesti prisutno da bez crkve, Hristove, pravoslavne crkve nema opstanka ovoj državi, ovom narodu. Samo što nisu shvatili da treba da se vrate toj crkvi, Božjoj, pravoj istinskoj, da bi mogli da nastave ono delo koje su ovde obavljali svi sveti Božji ljudi od Svetog Jovana Vladimira, redom preko Vojislavljevića, Nemanjića, Balšića, preko Crnojevića, Petrovića sve do naših vremena. Tim putem su hodili, pripadali su Crkvi Božjoj, svetoj apostolskoj koju mi ispovedamo i zato su ostali verni Hristovi svedoci, neuništivi”, poručio je Amfilohije na slavi Manastira Podlastva kod Budve.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još