Hoti: Zahtevi policije biće rešeni odmah

epa05954408 A general view of the Kosovo parliament during an extraordinary session in Prishtina, Kosovo, 10 May 2017. The parliament is debating a no confidence motion brought by the opposition parties. EPA/VALDRIN XHEMAJ

Premijer Kosova Avdulah Hoti izjavio je da će pitanja policijskih žalbi biti rešena odmah, kao i to da je sa Sindikatom policije dogovoreno plaćanje prekovremenih sati, prenosi Koha.

Hoti je na današnjem zasedanju Skupštine podsetio da je bilo neplaćenih sati i od prošle godine, i dodao da će pored plaćanja prekovremenog rada i troškova obroka, biće rešena i pitanja životnog osiguranja i privremenog penzionisanja za Kosovsku policiju.

“To je moglo i ranije. Sada smo se sastali sa ministrom i direktorom policije, sastali smo se sa sindikatom i utvrdili dodatne sate od prošle godine koji još nisu plaćeni i dogovorili smo se da to izvršimo. Dogovorili smo se da izvršimo dodavanje rizika. Govorimo o troškovima obroka za policajce na koje smo se obavezali, oko 12 sati tokom pandemije i još dva strukturna pitanja, zdravstveno osiguranje, životno osiguranje i prevremenu penziju. Dogovorili smo se sa sindikatom, nešto će se  odmah rešiti kao isplata prekovremenog rada i dodatnog rizika i verujem da ćemo u roku od mesec dana doneti odluku o obroku, dok će osiguranje i penzija biti sistemsko dugoročno rešenje od sledeće godine”, rekao je Hoti.

Poslanica DPK Ganimete Musljiu je odmah reagovala, tražeći od Hotija da precizira vreme kada će se isplata izvršiti.

Hoti je odgovorio, da to nije ispravan pristup, i podsetio da je “situaciju zatekao kada je došao u vladu”.

On je obećao da će se prekovremeni rad i dodatni rizik isplatiti sa septembarskim platama, a obroci u oktobru ili novembru.

Izvor Koha ditore/Kosovo Online

Comments

Pročitaj još