• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Danas i navek ponosni na svoje jedinstvo, slobodu i zastavu

Srbima, svim i svuda, čestitam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, sa željom da se naša trobojka ponosno vijori gde god da Srbi žive, navodi u čestitki na Fejsbuku direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Srpski narod je bio uspešan i snažan samo onda kada je bio jedinstven i ponosan na svoju kulturu, tradiciju i nacionalne simbole. Danas je osvit jednog novog doba za srpski narod, doba u kojem će naši potomci jednodušno biti ponosni na srpsko ime, svoje pretke i naša nacionalna dostignuća, naveo je.

Na današnji dan, kada obeležavamo i slavnu godišnjicu probijanja Solunskog fronta, podsećamo sve da je srpski narod ispisao važne stranice evropske i svetske istorije, i da, iako smo brojem mali, naša dela nisu mala i beznačajna, ističe Đurić.

Srpski narod je, ponosno noseći svoju trobojku, snažno doprineo izgradnji moderne Evrope, mira i saradnje na našem kontinentu, i zato smo danas i navek ponosni na svoje jedinstvo, slobodu i zastavu.

Neka na današnji dan posebno ponosni budu Srbi na Kosovu i Metohiji, jer niko ne zna bolje od njih vrednost srpskog jedinstva i slobode, navodi se u čestitki Đurića na Fejsbuku.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kancelrija za KiM

Comments

Pročitaj još