• Početna>
  • Vesti>

Petković: Napadi na predsednika njega čine većim, napadače manjim

Član glavnog odbora SNS Petar Petković ocenio je danas da lideri opozicije zaboravljaju da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić po svaku cenu spreman da brani interese zemlje, kao i da kaže “ne” i u situacijama u kojima bi i Zoranu Lutovcu i Borku Stefanoviću, koji ga napadaju, “kolena klecala od straha”.

“Lutovac i Stefanović polazeći od sebe i sopstvenih nezdravih ambicija, predsednika optužuju za pogodbe na štetu Srbije u cilju ostanka na vlasti, a ne shvataju da je upravo spremnost da potpuno zanemari svoju političku sudbinu u borbi za srpske državne i nacionalne interese svojstvo koje Vučića odvaja od svih koji su u protekle dve decenije bili na celu Srbije”, naveo je Petković.

Aleksandar Vučić je, ističe Petković, u odnosima i sa Istokom i sa Zapadom spreman da po svaku cenu brani interese svoje države, i bezbroj puta je na taj nacin zavredio poštovanje i gradana Srbije i onih kojima je umeo da kaže “ne”, i to u situacijama u kojima bi i Lutovcu i Stefanoviću kolena zaklecala od straha.

Lutovac je, kako Petković podseća, kao ambasador predstavljao Srbiju u Crnoj Gori u vreme najžešćih napada na Srbe i srpski identitet, pa i trenutku kada je Crna Gora priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i nije, ističe, mrdnuo prstom, da se nekom ne zameri i da ne izađe iz zone ambasadorskog komfora.

Stefanović je, kako dodaje, sa Prištinom potpisao sporazume koji su u crno zavili Srbe na Kosovu i Metohiji, sve u nadi da će ga kao nagradu za kooperativnost i kapitulanstvo, neko iz inostranstva ustoliciti za šefa srpske diplomatije.

I novi, “horski i sinhronizovani napad” Lutovca i Stefanovića napadače cine sve manjim, a napadnutog sve većim, navodi on.

Lutovac, koji je na čelu DS, izjavio je danas da “Vašingtonski sporazum nije ni po svom znacaju, ni po svom sadržaju važan za izgradnju ili očuvanje globalnog, pa ni regionalnog mira”, a dodao je i da predsednik Srbije nije imao ni nadležnost ni ovlašćenja da ga potpiše.

Stefanović je rekao da je predsednik odmah nakon Vašingtona obavio niz razgovora i sa Putinom i kineskom ambasadorkom i obećao im ”sve živo” kao kompenzaciju za dogovor u Beloj kući.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još