• Početna>
  • Vesti>

Vitošević: U toku je drugi upisni rok; EK dodelila Univerzitetu dva projekta

Na svih deset fakulteta Prištinskog Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici u toku je drugi upisni rok. Interesovanje studenata  je veće nego prošle godine, istakao je za TV Most rektor Prištinskog univerziteta prof.dr Zdravko Vitošević. 

Eksluzivno je i otkrio da je ovaj Univerzitet od strane Evropske komisije za projekte dobio pravo da realizuje program “Učenje na daljinu”  preko fakulteta Tehničkih nauka u saradnji sa stranim partnerima. 

“Ove godine smo upisali 10% više studenata u odnosnu na prošlu godinu, kada je u prvom upisnom roku bilo upisano oko 700 mladih ljudi, a ove godine taj broj je 747. Ako znamo da su svi univerziteti u Srbiji suočeni sa smanjenjem broja studenata koji su upisali neki od fakulteta, ovde je situacija drugačija, vidimo da je pojačano interesovanje za upis, što je rezultat dobrog rada, pre svega fakulteta, koji dobro afirmišu svoje studijske programe, prateći reakcije tržišta i pojavu novih zanimanja”, navodi Vitošević.

Evropska komisija za projekte je dodelila dva nova projekta Prištinskom univerzitetu, od kojih jedan vodi Fakultet tehničkih nauka.

“Kruna tog uspeha jeste ono što smo čuli od ministra Šarčevića koji je rekao da je Prištinski univerzitet jedan od lidera elektronskog učenja i kao potvrda toga je obaveštenje od strane Evropske komisije da PU sa stranim partnerima vodi projekat “Učenje na daljinu”. U pitanju je elektronska učionica iz koje će ići predavanja i gde će svi moći aktivno da se uključe u predavanja i vežbe”, istakao je Vitošević.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još