• Početna>
  • Vesti>

Preminula još 1 osoba, novozaraženih 84 – od početka epidemije više od milion ljudi testirano

Prema najnovijim informacijama, u Srbiji su koronavirusom zaražene još 84 osobe, a od posledica zaraze preminula je jedna osoba.

U poslednja 24 časa testirano je 8.285 ljudi, pa je ukupan broj testiranih od početka epidemije više od milion.

Na respiratorima je 35 pacijenata, hospitalizovano je 68 ljudi, a otpušteno 84.

Sve je veći broj pregleda u kovid ambulantama. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je za RTS da je u poslednja 24 časa broj prvih pregleda 680 od ukupno 1.000, dok je ranije tih pregleda bilo oko jedne trećine. Taj podatak konkretno govori da nije vreme za opuštanje i da bi to trebali svi da shvate, poručuje Lončar.

Epidemiolog Predrag Kon kaže za RTS da se građani i dalje opuštaju zbog pada broja registrovanih slučajeva i da bez obzira na sve apele i dalje se sasvim ne poštuju mere.

Nemojte da čekamo da ponovo počnu da se pune bolnice i povećava broj umrlih, pa da onda počnemo da sprovodimo mere, to smo već jednom videli, poručio je Kon.

Ustanova “Studentski centar Beograd” saopštila je da nijedan student koji boravi u domu nije zaražen koronavirusom i da je hostel odvojen za te namene u Studentskom domu “Kralj Aleksandar Prvi” prazan.

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da će se nastava u školama organizovati drugačije samo ako se u istoj grupi pojave dva deteta pozitivna na koronavirus.

Izvor: RTS


Comments

Pročitaj još