Pajić: SNS nema alternativu u Šapcu

Kandidat za gradonačelnika i poverenik Srpske napredne stranke za Šabac dr Aleksandar Pajić izjavio je danas sa je na ponovljenim izborima 5. septembra, SNS dobio potvrdu da ova stranka “nema alternativu” i da uživa najveće poverenje Šapčana.
“Srpski naprednjaci u lokalnom parlamentu imaće 16 glasova više od Nebojše Zelenovića, rekao je Pajić i naglasio da će ukupan broj mandata Srpske napredne stranke biti 37, dok svi ostali zajedno imaju 31.
Dušan Petrović i Nebojša Zelenović će u želji da što duže ostanu na vlasti, uprkos volji naroda, pokušavati da ponovo ponište, a zatim odugovlače izbore na pojedinim biračkim mestima. Iako žele da ponište izbore na 20 biračkih mesta, očigledno je da će i ovaj put konačnu reč dati Upravni sud”, kaže Pajić.
On dodaje da je “poseban skandal” što Petrović i Zelenović žele da ponište izbore, koje su kako je rekao “sami organizovali po pravilniku koji su doneli”.

” Taj pravilnik , koji je potpuno protivan zakonima Srbije, onemogućio je članovima biračkih odbora iz Srpske napredne stranke da budu na pozicijama predsednika ili zamenika biračkih odbora, a takođe nije nam dozvoljen pristup glasačkom materijalu. To sve su uradili da bi mogli da kradu kao što su pokušali u Ševaricama, gde smo na delu uhvatili člana biračkog odbora Zelenovićeve stranke kako birački materijal prebacuje u privatni automobil. Odmah smo pozvali policiju i na tom biračkom mestu nije bilo moguće utvrditi rezultat, kaže Pajić. Nikakve laži, krađe i manipulacije im ipak nisu pomogle da poboljšaju svoj rezultat. Naprotiv, Srpska napredna strannka ih je pobedila još ubedljivijom razlikom.
Očekujemo da uprkos Zelenovićevim opstrukcijama uskoro izborni proces privedemo kraju, formiramo vlast i povedemo Šabac u bolje sutra”, zaključio je Pajić.

Izvor: Saopštenje

Comments