Istražitelji uzeli kopije dosijea koji su procureli iz Specijalnog suda

Istražitelji Specijalnog suda boravili su danas u kancelarijama Organizacije ratnih veterana OVK u Prištini kako bi dobili kopije sudskih dosijea koji su juče anonimno stigli na adresu tog udruženja, piše Gazeta Ekspres navodeći da je to potvrdio sekretar organizacije ratnih veterana OVK Faton Kljinaku.

„Stigli su istražitelji Specijalnog suda. Tražili su kopije tih dosijea koji su nam juče stigli. Kopije je trebalo da damo našem tužilaštvu, mi smo ih dali njima“, rekao je Kljinaku.

Paket od 4.000 dosijea Specijalnog suda stigao je u juče u ranim jutarnjim satima u kancelarije Organizacije ratnih veterana OVK u Prištini.

Do sada nije poznato ko je paket doneo, međutim, unutar paketa je bilo pismo u kojem je napisano da će narednih dana doći još 7.000 takvih dosijea.

Predsednik Organizacije ratnih veterana OVK Hisni Gucati rekao je da u tim dosijeima ima i imena svedoka.

„Neko je doneo dosijee oko 9:15 sati. Nosio je naočare, masku i kapu. Samo je ostavio paket i otišao. Prvo smo se plašili šta bi se moglo dogoditi, nakon što smo ga pažljivo otvorili i videli da ima materijale iz Specijalnog suda“, rekao je Gucati.

Gucati je potvrdio da su ovi dosijei iz Specijalnog suda.

„To je materijal Specijalnog suda, neko ga je doneo u organizaciju. Sadrži imena svedoka. Tu su potpisi stranih i srpskih tužilaca koji su sarađivali sa Specijalnim sudom”, rekao je Gucati.

Izvor: Gazeta express /Kosovo Online

Comments