• Početna>
  • Vesti>

DPK prikuplja potpise za sazivanje vanredne sednice Skupštine o sporazumu iz Vašingtona

Parlamentarna grupa Demokratske partije Kosova (DPK), započela je danas prikupljanje potpisa za sazivanje vanredne sednice kosovske Skupštine, oko sporazuma koje je kosovski premijer, Avdulah Hoti, potpisao u Vašingtonu, saopšteno je iz DPK.

Oni zahtevaju da Hoti na vanrednoj sednici podnese izveštaj i da pruži tačne informacije o onome o čemu je razgovarao i odgovornostima koje je preuzeo u ime Kosova kroz potpisane dokumente u Vašingtonu.

“Na zajedničkom sastanku predsedništva i parlamentarne grupe DPK, konstatovan je opasan izlazak državne delegacije iz razgovora za konačan i pravno obavezujuć sporazum, u razgovore o temama tehničkog karaktera“, kaže se u saopštenju.

Istovremeno od prištinske delegacije, DPK zahteva da poštuje kosovski Ustav.

“Razgovori o teritorijama i nacionalnom bogatstvu Kosova su protivustavni i protiv strateških interesa zemlje. DPK smatra beskorisnim mini-šengenski proces koji je prihvatila državna delegacija Kosova. DPK je za šengen, ali ne i za mini-šengen“, kaže se u saopštenju.

Pokret Samoopredeljenje je takođe najavio da je poslao Skupštini poziv za vanrednu sednicu na kojoj bi Hoti trebalo da izvesti poslanike o porazumu potpisanom u Beloj kući u Vašingtonu, 4. septembra.

Izvor: Beta, RTK 2

Foto: RTK2

Comments

Pročitaj još