Škole na KiM spremno čekaju đake

Zbog pogoršane epidemiološke situacije na KiM,  po odluci Ministarstva prosvete i tehnoloskog razvoja, početak nove školske godine je pomeren. Osnovne i srednje škole kao i predškolske ustanove su spremne za prijem đaka i dece i izvršene su sve mere predostrožnosti.

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Zvečanu ispunila je sve obaveze vezane za zaštitu đaka od koronavirusa koje je propisalo Ministarstvo prosvete Republike Srbije. Dezinfikovane su i sve prostorije u školi.

„Spremno je sve. Obeležili smo i trakama kako bi deca ulazila jednom a izlazila drugom stranom. Na sednicama nastavničkog veća dogovorili smo se koji razredi će na koji ulaz ulaziti“, rekla je Slađana Fićović , direktorica OŠ „Vuk Karadžić“, Zvečan.

Ona je dodala da je škola očišćena i dezinfikovana tako da je sve spremno za početak školske godine.

„Međutim, dobili smo obaveštenje 31. avgusta da se, zbog trenutne epidemiološke situacije, početak nastave odlaži i da deca nastavu prate onlajn. Organizovali smo se i sada je sve u redu“, rekla je Fićović.

Fićović je izrazila nadu da će se učenici vrlo brzo vratiti u školske klupe.

Za đake na Kosovu i Metohiji nastava se trenutno odvija na daljinu dok roditelji i deca sa nestrpljenjem očekuju povratak u školske učionice.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još