• Početna>
  • Vesti>

Poslanici sa KiM: U Briselu se ne razgovara samo o KiM, već o budućnosti cele Srbije

Poslanici sa Kosova i Metohije u Skupštini Srbije ocenili su da je danas, posle još jednog sastanka u Briselu, došlo do kako se navodi u zajedničkom pismu ” pomaka u rešavanju pitanja od značaja za naš narod na Kosovu i Metohiji”. Danijela Vujičić, Ljubomir Marić i Milan Savić smatraju da je od izvanredne važnosti pokretanje tema poput Zajednice srpskih opština, pitanja nestalih, povratka raseljenih i imovine, jer se, kako se navodi u pismu “u Briselu ne razgovara samo o Kosovu i Metohiji već i o budućnosti cele Srbije”.

“Teški razgovori na koje naša delegacija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem ide, ne ide jer to voli, već zato što se odgovorno bori za budućnosti svih nas. Da nije u prošlosti bilo neodgovornih nazovi političara na vlasti u Srbiji, koji su nam nametnuli da se o pitanju Kosova i Metohije razgovara u Briselu, a ne u Ujedinjenim nacijama i da nisu postavljali štetna i laička pitanja Međunarodnom sudu pravde, danas bi našem timu bilo u mnogome lakše. Toliko lakše da ni ti isti nesrećni Tadić, Đilas i Jeremić ne bi imali šta danas da kritikuju, a kritikuju isključivo svoje greške. Jer upravo je Tadić na svoju ruku lično poslao pismo u ime države Srbije i srpskog naroda SB UN da se pitanje Kosova i Metohije prebaci u Brisel, a Jeremić postavio diletantsko pitanje Međunarodnom sudu pravde i instalirao carinske prelaze između Srba u centralnoj Srbiji i Srba na KiM tako lupivši pečat na samoproglašenu nezavisnost Kosova” stoji u pismu.

U pismu dalje poslanici navode da predstavnici opozicije “zabijaju točak u budućnost Srbije”.
“Sve za šta sada optužuju predsednika Vučića je njihovo breme. I nije ih stid, niti sramota, ni od naroda, niti od samih sebe, već i dalje pokušavaju da prave budale od srpskog naroda, sapliću i zabijaju kolac u točkove budućnosti Srbije. Velika je sreća naše države i našeg naroda što na čelu imamo državnika kao što je predsednik Vučić, koji ima energiju, volju i mudrost da se, u teškim okolnostima koje su mu oni ostavili, lavovski bori svakog dana za KiM i za Srbiju. I dobra je vest što se, kao i u Vašingtonu, i danas u Briselu borio da se rešavaju konkretni problemi srpskog naroda na KiM”.

Ostatak pisma prenosimo u celosti…

“Predsednik se izborio i da na pregovarački sto vrati konkretizaciju uspostavljanja ZSO, jer sporazumi potpisani od strane Prištine pre sedam godina jasno pokazuju da je to najbolje što se u datim okolnostima može desiti srpskom i ostalom nealbanskom narodu na KiM. Da nije tako ne bi se u Prištini već godinama jednoglasno borili protiv sprovođenja ovog, jedinog i najboljeg dela Briselskog sporazuma, koji odlažu i odbijaju skoro celu deceniju.

I dok mnogi koji, dok su bili na vlasti, ničim nisu pomogli da našem narodu na KiM bude bolje danas orkestrirano napadaju predsednika Vučića, on se sa konstantno sa istim žarom i snagom bori za svoju zemlju i svoj narod. I zato on godinama ima više od 80% podrške Srba sa KiM na svim izborima, a Tadić, Đilas i Jeremić malo manje od statističke greške.

Zbog toga, u ime naroda iz južne srpske pokrajine koji predstavljamo, želimo još jednom da damo podršku njemu, ali i celom našem timu koji se trudi i odgovorno i profesionalno radi za bolje sutra svih građana Srbije i celog regiona”.

Izvor: Saopštenje

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još