Vučić se u Briselu sastao sa Lajčakom i Palmerom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Miroslavom Lajčak, specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine i Metjuom Palmerom, zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan.

Sastanak se održava u zdradi Misije Republike Srbije pri EU, a razgovara se o do sada postignutom i narednim koracima u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Ovim sastnakom predsednik Srbije započeo je dvodnevnu posetu Briselu, gde ga očekuju susreti sa EU zvaničnicima, a u ponedeljak i nova runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou.

Predviđeno je da se predsednik Srbije tokom boravka u Briselu sastane sa i predsedavajućim Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom i komesarom za proširenje EU Oliverom Varhejijem.

Sutra od 11 časova predsednik Aleksandar Vućić predvodiće delegaciju Srbije u razgovorima o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine koja se održava na visokom političkom nivou uz posredstvo šefa diplomatije EU Žosepa Borela i specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčka.

Sastancima u Briselu, prethodila je poseta SAD i sastanci u Beloj kući na kojima je potpisan ekonomski sporazum.

Izvor: Blic,RKM

Comments

Pročitaj još