• Početna>
  • Vesti>

Počinje izgradnja rezervoara vode za snabdevanje Severne Mitrovice

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je sa svojim saradnicima obišao početak radova na izgradnji rezervoara kapaciteta 200 kubnih metara u naselju Mali Zvečan, koji je predviđen za snabdevanje vodom građana severnog dela Kosovske Mitrovice.

“Na koti od 635 metara započinjemo izgranju rezervoara kapaciteta 200 kubnih metara. To je jasan pokazatelj da smo odlučni u rešavanju višegodišnjeg problema u našem gradu. Samom izgradnjom regionalnog vodovoda, dodatni kapaciteti za naš grad ojačaće se kroz izgradnju ovog objekta a ono što jeste naš cilj je da se snabdevenost u Kosovskoj Mitrovici unapredi. To garantuje i saradnja regionalnog i našeg vodovoda ali i ono što je prepoznala država Srbija i na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića a to je ovaj projekat koji je bitan i značajan za naš grad” rekao je Spirić.

Sprić navodi da će se u narednom periodu, uz pomoć donatora i lokalne samouprave, problem snabdevanja vodom rešiti.

“Svi zajedno i timskim radom, ulažemo maksimalne napore da normalizujemo jednu od osnovnih stvari za život a to je snabdevenost vodom. Siguran sam da ćemo sa šeficom administracije lokalne samouprave Adrijanom Hodžić i drugim donatorima, u narednom periodu uspeti da rešimo višedecenijski problem u našem gradu a to je sekundarna mreža. Trudićemo se da na svim mogućim frontovima omogućimo da svi projekti koji su važni za Kosovsku Mitrovicu budu vidljivi. ” rekao je on.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod – Ibar” Miodrag Ralić ističe da je ovo prvi deo projekta koji se odnosi na izgradnju sekundarne mreže u severnom delu Kosovske Mitrovice.

“Ovo je samo jedan deo projekta koji će poboljšati snabdevenost vodom građana severne Kosovske Mitrovice. Određena je najviša kota, koja treba da namiri sve potrošače i stambene zgrade koji su na koti iznad 600 metara. Današnji početak gradnje je prvi deo projekta koji se odnosi na izgradnju sekundarne mreže u Kosovskoj Mitrovici” rekao je Ralić.

Vrednost projekta je 43.000.000 dinara a sredstva za izgradnju izdvojila Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Rok za završetak izgradnje je 90 dana.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još