• Početna>
  • Vesti>

Antonijević: Laboratorija za testiranje u KM biće gotova za dve do tri nedelje

Laboratorija za testiranje na virus korona biće završena za dve do tri nedelje, rekao je danas na konferenciji za novinare epidemiolog Aleksandar Antonijević.
“Dobro napreduju radovi na laboratoriji. Očekujem da za dve do tri nedelje bude završena a za mesec dana mogli bi u njoj da budu obrađivani prvi uzorci”, rekao je Antonijević i dodao da je ukupna situacija dobra.

“Juče nismo uzorkovali, danas tridesetak iako se broj onih sa simptomima bude smanjivao proredićemo testiranje. Zadovoljan sam situacijom i unazad deset dana”, kaže Antonijević.

U srpskim sredinama na KiM, prema najnovijim podacima, pristigli su rezultati 25 uzoraka od kojih je jedan pozitivan na Kovid 19, dok je 6 lica izlečeno. Novozaraženi je iz Štrpca, dok su u Prilužju i Štrpcu dva pacijenta izlečena. U ostalim opštinama nema novih slučajeva obolevanja.

Izlečena su dva pacijenta iz Zubinog Potoka, jedan iz Zvečana i jedan iz Leposavića. U kućnoj izolaciji nalazi se 47 pacijenata, 25 se hospitalizovano, 21 u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici, jedan pacijent smešten je u KBC “Dragiša Mišović” u Beogradu i troje u KC Niš.

Trenutno je aktivno 72 slučajeva, dok su izlečena 857 lica.Ukupan broj obolelih je 973.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još