Počeo sastanak u Vašingtonu

Sastanak delegacija Beograda i Prištine sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika za pregovore Ričardom Grenelom počeo je u Beloj kući oko 16 sati po srednjeevropskom vremenu, javlja Tanjug.

Kasnije u toku dana, dve delegacije očekuje sastanak sa Hauardom Korom, izvršnim direktorom Američko-izraelskog saveta.

Pred sastanak sa Grenelom, Vučić je poručio da će dati sve od sebe da se postigne kompromis o važnim ekonomskim pitanjima, a albanskim zvaničnicima sa Kosova, koji govore o priznanju da “predaja nije opcija”.

“Nekoliko desetina metara sam od Bele kuće i za nekoliko minuta počinje važan sastanak sa prištinskom delegacijom pod pokroviteljstvom predsednika SAD Donalda Trampa. Neće biti lak sastanak za nas”, naveo je Vučić u video poruci objavljenoj na instagram profilu “Budućnostsrbije”.

Predsednik je rekao da je srpska delegacija spremna i da će dati sve od sebe da postigne kompromis o važnim ekonomskim pitanjima, jer je najvažnije sačuvati mir, stabilnost, i postići napredak Beograda i Prištine, ali i celog regiona, a pre svega je, kaže, važna briga o srpskom narodu na Kosovu.

“Video sam brojne provokativne i bahate izjave albanskih zvaničnika sa KiM koji govore o priznanju Kosova. Moja poruka njima i svima u našoj prelepoj Srbiji – predaja nije opcija”, istakao je Vučić.

Izvor: Tanjug

Foto: N1

Comments

Pročitaj još