Vulin: Viloa fon Кramon Taubadel zaslužuje prezir i žaljenje

Reagujući na izjavu izvestioca za Kosovo u Evropskom parlamentu Viole fon Kramon Taubadel da Srbija nije demokratska država, ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da ona za tolike laži zaslužuje samo prezir i žaljenje.

Kramon je, naime u intervjuu za European Western Balkans rekla da se u Evropskom parlamentu pažljivo prati razvoj situacije u Srbiji, a razmatra i formiranje ekspertske grupe koja bi mogla detaljno da analizira situaciju u medijima, zarobljavanje države i vladavinu prava u Srbiji.

“Budimo jasni: kada je reč o demokratiji, situacija u Srbiji se pogoršava poslednjih nekoliko godina. Vučić je taj koji mora da pokaže posvećenost. Ako želi da Srbija dugoročno postane članica EU, a kratkoročno da ostvari tešnju saradnju i integraciju sa EU, onda mora da pokaže volju za time. Učešće u posredovanju i ispunjavanje konkretnih zahteva je način da pokaže spremnost, i sigurna sam da će Parlament i Komisija biti spremni da učestvuju u tome”, istakla je Kramon.

Komentarišući ovu izjavu Vulin kaže:

“Ako se ikada građani Srbije budu izjašnjavali na referendumu o članstvu u EU jedan od ozbiljnijih argumenata protiv EU biće laži i napadi Viole fon Кramon Taubadel. Javno se boriti za nezavisno Кosovo pod vlašću narko dilera, a govoriti da Srbija nije demokratska država, nije samo laž, to je dokaz da se o Srbiji misli kao o plenu, a da bi u EU parlamentu o njoj želeli da odlučuju šiptarski lobisti”, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući izjavu Кramonove da se demokratija u Srbiji pogoršava.

Vulin je dodao i da je Kramon zaslužila najmanje ulicu u Prištini.

“U Prištini je za predvođenje NATO agresije na Srbiju Кlinton dobio spomenik, Viloa fon Кramon Taubadel je za tolike laži o Srbiji zaslužila bar ulicu, od Srba zaslužuje samo prezir i žaljenj”, poručio je Vulin.

Izvor Nova

Comments