U Srbiji preminule još dve osobe, novozaraženih 76

U poslednja 24 sata u Srbiji su preminule dve osobe dok je registrovano 76 novih slučajeva. Na respiratorima se nalazi  48 pacijenata. Testirano je  7.509 osoba.

Hospitalizovano je 69 osoba dok je sa bolničkog lečenja otpušteno 128 osoba.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je posle sastanka sa direktorima kovid bolnica da je situacija sa koronavirusom bolja zahvaljući poštovanju mera i da će sada određene zdravstvene ustanove biti dostupne za pacijente koji su morali da čekaju na preglede ili intervencije zbog epidemije.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, imunolog Srđa Janković kaže da je važan momenat da je u ponedeljak bio samo 41 novozaraženi, od toga sedam u Beogradu, ali da smo i u maju i bez polaska u školu imali povoljnu situaciju koja je neočekivano prešla u novi porast broja obolelih.

Janković je rekao da ne sme biti opuštanja i da samo rigorozno sprovođenje svih mera koje su na snazi može da održi brojeve prihvatljivo niskim.

Broj kovid pacijenata je svuda smanjen pa ih je u Vranju trenutno 25 dok u Rasinskom okrugu drugi dan za redom nema novoinficiranih koronavirusom.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još