• Početna>
  • Vesti>

Tahiri: Kosovska delegacija zna malo o agendi Bele kuće

Potpredsednik Vlade Kosova Besnik Tahiri izjavio je danas da je kosovskoj delegaciji na čelu sa premijerom Avdulahom Hotijem jasno šta sastanak u Vašingtonu predstavlja, međutim, da vrlo malo znaju o agendi tog sastanka, prenosi Gazeta Ekpsres.

Tahiri je u emisiji “Frontal” na prištinskoj televiziji T7 govorio o sastanku predstavnika Kosova i Srbije 4. septembra u Beloj kući.

“U pogledu onoga što sastanak predstavlja, toga su svesni, a u pogledu dnevnog reda, manje-više znamo da su teme i političke i ekonomske, ali ništa preciznije”, naveo je Tahiri.

Istakao je takođe da je održan sastanak sa ministrima iz redova Alijanse za budućnost Kosova, koji su pripremili dokumentaciju koja će biti predstavljena u Vašingtonu.

“Na sastanku sa ministarkom spoljnih poslova smo proučili svu dokumentaciju. Pripremila je dokumente još iz vremena Edite Tahiri i Avnija Arifija, dokumente o sporazumima koji nisu sprovedeni, kao i dokument koji potvrđuje odluku Suda o nezavisnosti Kosova. Sve odredbe mogu biti na dnevnom redu ako se ozbiljno proučava Ahtisarijev plan”, ocenio je Tahiri.

Prema njegovim rečima, opozicija je trebalo da predloži svoje predstavnike na sastancima o dijalogu, a ne da odbaci poziv premijera Hotija.

“Kosovo bi bilo mnogo jače sa Samoopredeljenjem i Demokratskom partijom Kosova. Njihovo učešće je veoma važno. Mislim da time ne gube glasove, već samo jačaju Kosovo, ako učestvuju”, poručio je Tahiri.

Izvor: Kosovo online / Gazeta ekspres

Comments

Pročitaj još