Rakočević : I na KiM će biti malo više slobode

“Iz perspektive Kosova je vrlo važno da je Crna Gora slobodna, jer će samim tim na Kosovu biti malo više slobode za sve nas koji živimo u svim mogućim ograničenjima kada su slobode u pitanju. Svi pokušaji falsifikovanja i oduzimanja svetinja mogu se završiti loše za sve one koji se ponašaju kao Milo Đukanović”, kaže novinar i književnik, Živojin Rakočević, dan nakon izbora u Crnoj Gori.

Rakočević, dobitink nagrade “Pečat hercega Šćepana“, veruje da se preobražaj Crne Gore dogodio početkom godine kada su počele litije.

“U tim litijama su se našli pravoslavni vernici, muslimani, rimokatolici, pripadnici partije Mila Đukanovića, pripadnici opozicionih partija i tog trenutka je bilo jasno da Crna Gora više neće biti ista i da je njena suština promenjena”, tvrdi Rakočević.

Nakon promena koje su se desile juče, Zakon o slobodi veroispovesti koji je krajem prošle godine usvojila Skupština više ne postoji.

“Taj prag poniženja prema većinskoj Crnoj Gori i demokratskoj Crnoj Gori koji je podizan je Milu Đukanoviću jednostavno došao glave”, smatra on.

Dodaje da je bilo jasno da Đukanović gubi, jer je izgubio svaki mogući politički sadržaj i da njegova partija već pokušava da pronađe novog ideologa.

To se, kako ističe, videlo nedavnim pojavljivanjem i nastupom Svetozara Marovića.

Ipak, dodaje da DPS u tome nije uspeo jer je “duboko korumpiran”.

“Građani su prepoznali da više nema ničeg u DPS-u. Ovo što sada vidimo kao izborni rezultat Mila Đukanovića je posledica ogromnog pritiska ministarstava, vojske i policije, koji su bili uključeni da izguraju njegovu pobedu, ali to jednostavno više nije bilo moguće. Pokazalo se da Crna Gora ima demokratski kapacitet i da taj kapacitet govori jezikom slobode”, kazao je Rakočević.

Prema njegovim rečima, pobeda u Crnoj Gori je još čistija, jer nije došla sa zapada već od same svesti građana.

Izvor: RTV KiM

Comments

Pročitaj još