Vučević: Vučić ide u SAD da sačuva interese države

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je danas da po ko zna koji put “propali političari” poput Vuka Jeremića, za kojeg kaže da je vedeta pogubne spoljne politike i direktno odgovoran za to što je presudom Međunarodnog suda pravde Kosovo udaljeno od Srbije, utrkuju ko će više da “pljune” sopstvenu državu i da podmetne više laži na putu njenog napretka.

“Jasno je da su svi oni teško isfrustrirani uspesima predsednika Aleksandra Vučića, koji je vratio Srbiju da sedi za stolom za kojim se pregovara o budućnosti Kosova i Metohije, a ne da bude deo menija na tom istom stolu, do čega su nas oni doveli. Potpuno je jasno da oni ne mogu da se nose sa uspesima predsednika Vučića, ali to je već njihov problem, a ne razlog da uznemiravaju građane lažima i mračnim scenarijima o navodnim izdajama, predajama…”, naveo je Vučević u saopštenju.

On tvrdi da su Jeremić i bivši predsednik Boris Tadić bili i scenaristi i glavni glumci takvih tragedija nekadašnje srpske spoljne politike, da su svojim “sramnim i glupavim” potezima predali Kosovo i Metohiju u ruke svih koji žele nezavisnost i da su za nezavisnost Kosova uradili više i od raznih albanskih lobista, i od OVK -a, i od “modernih” šiptarskih lidera, usput ekonomski pustošeći Srbiju i puneći svoje džepove.

“I takvi bi, po ko zna koji put, da nama drže lekcije?! Bolje da objasne kako su tako „pametno“ vodili zemlju dok su se dešavale neviđene nacionalne tragedije: pogrom Srba 2004. godine, proglašenje takozvane nezavisnosti Kosova 2008. godine, presuda Međunarodnog suda pravde 2010. godine, granica na Jarinju i Brnjaku 2011. godine. Sreća pa je taj niz katastrofa za koje su odgovorni propali političari i njihova sramna diplomatija prekinut 2012. godine dolaskom na vlast Srpske napredne stranke. I svi ti napori i borba da se vrate propuštene šanse i dalje traju”, naveo je Vučević.

On kaže da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ide u SAD da se bori da sačuva naše državne interese i naš narod na Kosovu i Metohiji.

“Predsednik Vučić ide da se hrabro, državnički bori svoj narod, kao i svaki put do sada, i neće odustati bez obzira ne sve prljave kampanje koje vode Jeremić, Tadić i sva ta političarska bagra koja je ispisivala najtužnije stranice naše kosovsku priče. I ne očekujem da će to razumeti Vuk Jeremić, jer to nije u stanju da razume čovek koji je vodio spoljnu politiku tako što je na luksuzna putovanja potrošio 3,6 miliona evra, preko 200 hiljada evra na najskuplje šampanjce, i čitava bogatstva rezidencijalne stanove… Jeremića zanima samo kako da se ponovo domogne narodnih para koje je nemilice trošio. Za razliku od njega i njemu sličnih, građani Srbije navijaju za svoju budućnost, za poštovanu i uspešnu Srbiju”, naveo je Vučević.

Vučević: Šta bi Tadić rekao tokom duela s Vučićem?

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević ocenio je danas da je bivši predsednik Srbije Boris Tadić poslednja osoba koja bi trebalo da poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića na televizijski duel i upitao ga “šta bi pametno mogao da kaže”.

“Poruka za Borisa Tadića – poštujem Vašu fascinaciju kamerama i reflektorima, Vašu neopisivu želju za slikanjem, po svaku cenu, kao i to da i dalje, u nekoj formi, postojite na političkoj sceni Srbije. Smatram da krave koje ste mazili i slikali se sa njima nisu najveći problem politike koju ste sprovodili i katastrofalnih grešaka koje ste pravili, ali mislim da ste poslednja osoba koja bi na ‘slikanje’ jer tako doživljavate i televizijski duel, trebalo da poziva predsednika Srbije”, naveo je Vučević u saopštenju.

On je upitao Tadića i šta bi pametno mogao da kaže na TV duelu.

“Da se branite za propuštene šanse, i to kako ste uspeli da upropastite Srbiju, da prodate Kosovo i Metohiju, da građane dovedete do ruba egzistencije?! Pa tih smešnih opravdanja smo se naslušali. Umesto što ste dva mandata molili i izvinjavali se raznim strancima, dužni ste nam bar neki konkretan, argumentovan odgovor”, kaže Vučević.

Pita i šta su građani Srbije imali od, kako navodi, raznih mahinacija i kombinacija koje su pravljene u Telekomu, kada je za “direktora” slučajno postavljen njegov generalni sekretar u Predsedništvu.

“Mislim na građane, a ne na građanina Đilasa, i vas odabrane. I dok ste, činjenica je, na ličnim računima skupljali milione i milione narodnih para, da li ste uopšte razmišljali o tom narodu”, upitao je Vučević.

On kaže da je stopa nezaposlenosti u Srbiji u aprilu 2012. godine iznosila 25,5 odsto, u Vojvodini čak 27,2 odsto.

“Stopa nezaposlenosti u Srbiji u septembru 2020. godine je ispod 7,5 odsto. To je u nivou najsnažnijih evropskih ekonomija. Tako predsednik Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka vode Srbiju”, zaključuje Vučević.

Izvor RTV

Comments