Ðurić: Inostrani lutkari probudili marionete

Potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Marko Ðurić oštro je odbacio predlog bivšeg predsedničkog kandidata Saše Jankovića o priznavanju Kosova.

Reč je o predlogu da Srbija bez formalnog priznanja prihvati članstvo Kosova u svim međunarodnim organizacijama, uz eksteritorijalnost srpskih crkava i manastira.

“Činjenica da su inostrani lutkari probudili sve svoje uspavane marionete, uključujući zaboravljenog Sašu Jankovića, kako bi sa svih frontova udarili na državni vrh Srbije, potvrđuje da nas ne čekaju laki dani kada je reč o Kosovu i Metohiji”, naveo je Ðurić u soapštenju.

On je istakao da je “to što je Srbija i dalje u igri boreći se za svoju južnu pokrajinu isključivo zasluga (predsednika) Aleksandra Vučića i njegovog tima”.

“Očekivano je to što će lutke na koncu poput Saše Jankovića navijati protiv Vučića i Srbije, a za samoproglašeno Kosovo, jer za to su izdašno motivisani, ali građani Srbije će, uveren sam, znati da prepoznaju ko se istinski bori za naše državne i nacionalne interese”, naveo je Ðurić.

On je naglasio da će “Srbija predvođena predsednikom Vučićem nastaviti da brani svoju budućnost, ali i svoje dostojanstvo, jer to je srpski način i dug prema našim precima, ali i obaveza prema našim potomcima”.

Izvor Tanjug/B92

Comments