Vulin: Tadić nikako da shvati da je bivši predsednik

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin kaže da je lider SDS i bivši predsednik Srbije Boris Tadić “bivši ne zato što su o tome odlučivale ambasade, već zato što su o njemu odlučivali Srbi”.

“Malo šta je tužnije od bivšeg predsednika koji nikako da shvati da je bivši. Tadić je bivši ne zato što su o tome odlučivale ambasade, već zato što su o njemu odlučivali Srbi. Šef male vanparlamentarne stranke u bilo kojoj parlamentarnoj demokratiji može da se nada da će jednom biti toliko važan da će ga na TV duel pozvati čak neki poslanik, a predsednika države može da vidi na televiziji i da sa njim debatuje sedeći na kauču, nikako u studiju”, rekao je Vulin komentarišući Tadićev poziv predsedniku Vučiću na TV duel.

Dodao je da o patriotizmu ne bi trebalo da govori ministar odbrane koji nije digao vojsku kad su Albanci u martovskom pogromu dva dana ubijali Srbe na KiM, te da sa Vučićem i Srbima nema o čemu da govori predsednik koji je “pobegao u Rumuniju kada je 2008. tzv. Kosovo proglasilo državu”.

“Kada je ćutao dok su nam otimali zemlju, slobodno neka ćuti i dalje”, poručio je Vulin.

Predsednik Socijaldemokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je ranije danas Aleksandra Vučića na TV-duel o optužbama koje Vučić iznosi na račun bivše vlasti koju je predvodio Tadić i o politici prema rešavanju pitanja Kosova.

Izvor: Tanjug/TV Most

Comments

Pročitaj još