• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Više od pola miliona evra opštinama za infrastrukturne projekte

Zamenik premijera i ministar lokalne samouprave Goran Rakić potpisao je danas Sporazum o razumevanju sa gradonačelnicima deset opština (Gračanica, Gnjilane, Istok, Leposavić, Vitina, Zvečan, Zubin Potok, Peć, Severna Mitrovica i Kosovo Polje) koje su nakon podnošenja predloga za projekte i verifikovanja od strane komisije, u otvorenom pozivu ministarstva, ispunile sve kriterijume i ostvarile pravo na grant.

Rakić je pre svega čestitao gradonačelnicima na dobijenim sredstvima i naglasio da je ovo samo jedan u nizu poziva ministarstva usmeren ka stvaranju kvalitetnijih lokalnih samouprava.

„Ministarstvo lokalne samouprave će i u narednom periodu nastojati da pruža maksimalnu podršku i pomoć svim opštinama. Poboljšanjem infrastrukture, za šta su i data sredstva, doprinećemo i unapređenju kvaliteta života ljudi, što nam je i prioritet”, istakao je Rakić.

Cilj ovih projekata je, kako se navodi u saopštenju, razvoj društveno-ekonomske infrastrukture, a ukupna vrednost izdvojena iz budžeta MLS-a za kapitalne investicije je 573,347.00 evra, uz mogućnost sufinansiranja od strane opština. ​

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: MLS

Comments

Pročitaj još