• Početna>
  • Vesti>

Iguman Sava: Postoji dobra volja da se reši problem oko izgradnje puta

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić sastao sa se premijerom privremenih institucija u Prištini Avdulahom Hotijem i predsednikom opštine Dečani Baškimom Ramosajem. Janjić se zahvalio na, kako je rekao, značajnoj poseti i rekao da je ohrabren današnjim sastankom.

Iguman manastira Sava Janjić rekao je da je u pitanju veoma značajna poseta zbog toga što se razgovaralo o svim aspektima problema puta koji treba da se gradi između Dečana i Plava.

“Kao što sam rekao u svojoj poruci ranije, mi podržavamo gradnju puteva koji povezuju ljude i podržavamo ideju ekonomskog razvoja opštine”, rekao je Sava Janjić.

Dodao je da je veoma važno imati u vidu da postoji Zakon o specijalnim zaštićenim zonama koji ne dozvoljava da se magistralni putevi rade kroz zaštićene zone, a da bi, kako je rekao, ovo bio put magistralnog i međunarodnog karaktera jer povezuje sa Crnom Gorom.

“Tako da bi tu prolazilo dosta kamiona i vozila, što bi se odrazilo na sam manastir i na jedan mir, koji mi želimo da svi vi koji ovde dolazite, osetite i uživate u njemu”, istakao je iguman manastira Visoki Dečani.

Naveo je i da su razgovarali kako da se pronađe trajno rešenje koje će biti u skladu sa zakonom, ali i zadovoljiti i ekonomske interese opštine i interes manastira za jednim mirnim životom. 

“Mogu da kažem da sam ohrabren današnjim sastankom i da postoji dobra volja da nađemo rešenje koje će biti dobro za sve nas i za sve građane Kosova”, kazao je Sava Janjić.

Na pitanje RTS-a o kakvim se opcijama razgovaralo, Janjić je rekao da ne bi ulazio u detalje, zbog toga što će se o tome još razgovarati. 

“Tako da ćemo raditi narednih dana, nedelja u saradnji i sa međunarodnim predstavnicima koji su zainteresovani da sve to lepo ide i nadam se da će rešenje da bude zadovoljavajuće za sve”, ocenio je iguman Sava Janjić.

Avdulah Hoti je ranije danas razgovarao sa rukovodstvom Opštine Dečani.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još