• Početna>
  • Vesti>

Pod maskama i na distanci – kultura nam je potrebna da preguramo epidemiju

Na sednici Kriznog štaba doneta je odluka da se formira poseban tim za praćenje situacije u školama. Epidemiolozi poručuju da svi treba da budemo disciplinovani i solidarni i da sprovodimo sve zaštitne mere. Iz Kriznog štaba je rečeno da je početak rada kulturnih institucija potreban kako bismo lakše prevazišli problem koji je pred celim svetom.

Član Kriznog štaba dr Predrag Kon rekao je da je na sednici tog tela odlučeno da Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” formira poseban tim za praćenje situacije u školama.

Dodao je da je i doneta odluka da se od ponedeljka dozvoli održavanje kulturnih dešavanja sa prisustvom publike, poput bioskopa, pozorišta i institucija kulture.

“Dozvoljeno je prisustvo publike, ali njihov broj ni u kom slučaju ne sme da pređe 500, ni u bioskopskim, ni u pozorišnim salama. S druge strane, njihovi organizatori treba da se pridržavaju preventivnih mera u organizovanju samih događaja, što je detaljno dogovoreno sa premijerkom Anom Brnabić i predstavnicima pozorišta, bioskopa i manifestacija”, rekao je dr Predrag Kon.

Naveo je da će tokom održavanja kulturnih dešavanja morati da se nose maske i poštovati fizička distanca od 1,5 metara i da će između gledalaca obavezno biti jedno prazno sedište.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još