• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Haradinaj neka ne troši kerozin do SAD ako se nada konačnom sporazumu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručuje da u Vašingtonu može biti razgovora samo o utvrđenim temama i da konačnog sporazuma tamo neće biti.

Aleksandar Vučić je rekao da Ramuš Haradinaj može odmah da okrene svoj avion i ne troši kerozin ako u Vašington ide po konačni sporazum, jer toga neće biti tamo.

Ramuš Haradinaj je ranije danas izjavio da kosovski Albanci u Vašington putuju po konačni sporazum. 

“Idemo u Vašington da razgovaramo o utvrđenim temama. Možemo da razgovarmao o svakoj temi, ali da oni dobiju sve, a mi ništa, i da ih priznamo, taj film neće gledati”, rekao je Vučić za TV Pink.

Vučić ističe da je “svašta moguće”, ali dok je on pri svesti – tako nešto se neće dogoditi”. Rekao je da predstojeći razgovori svakako neće biti laki.

Što se srpskih svetinja na Kosovu i Metohiji tiče, Vučić je najavio da će to biti tema razgovora u Briselu.

Ukazao je da Srbija ne može da garantuje njihovu bezbednost, kada nema vlast posle povlačenja vojske i policije, a nije je imala ni tokom rata jednim delom.

“Stalnim ukazivanjem i velikom borbom uveren sam da ćemo biti u stanju da sačuvamo naše svetinje”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da je dobio “određene papire” iz Republike Srpske, te da očekuje i određene odluke Skupštine Republike Srpske, pa će promisliti kako po tom pitanju da se odredi Srbija.

Vučić nije precizirao na koje papire i odluke misli, ali je to spomenuo u kontekstu izazova koji očekuju Srbiju, a pre svega, kako je rekao, po pitanju Kosova i Metohije. 

Uskoro će biti poznat sastav vlade 

Predsednik Vučić je govoreći o novoj vladi, rekao da će svakako biti promena u budućoj vladi, a da će njen sastav biti poznat uskoro.

Vučić je primetio da bi, da je požurio sa sastavljanjem vlade, ljudi reki da je sve isto, a kada duže razmišlja o tome, onda kažu da je sve to igra i spektakl.

“Nije nikakva igra, nego morate dobro da promislite”, rekao je predsednik Srbije.

Upitan da li je bliži koncentracionoj ili koalicionoj vladi, odgovorio je: “Bliži sam onome za šta javnost misli da je moja druga opcija”, dok na pitanje da li je bliži koaliciji sa Šapićem ili Dačićem – nije odgovorio.

Na pitanje koji procenat ministara će biti promenjen, Vučić je odgovorio da ga procenti ne zanimaju, ali da će svakako biti promena.

Rekao je i da nije lako da se rešavaju ni pitanja na lokalnu, i da će zato i u lokalnim samoupravama, u 40 do 50 odsto njih, doći do promena.

Odgovarajući na kritike povodom spomenika Stefanu Nemanji da “male duše leče komplekse velikim spomenicima”, Vučić je rekao da “male duše imaju problem sa velikim stvarima, posebno sa velikim dušama i velikim snovima i ljudima, kakav je bio i Stefan Nemanja”.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još