• Početna>
  • Vesti>

Jens Stoltenberg i Avdulah Hoti razgovarali o važnosti misije Kfor u očuvanju sigurnosti

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg i premijer Kosova Avdulah Hoti razgovarali su danas o važnosti misije Kfor u očuvanju sigurnosti i borbi protiv kovid-19 na Kosovu.

„Pozdravljam napredak u dijalogu Beograda i Prištine pod okriljem Evropske unije, kao jedini način da se postigne trajno političko rešenje“, napisao je Stoltenberg na Tviteru.

Hoti je u telefonskom razgovoru sa Stoltenbergom istakao da je Kosovo posvećeno evroatlantskim integracijama

„Danas sam imao telefonski razgovor sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, kome sam se zahvalio na posvećenosti Kfora miru, bezbednosti i pomoći u upravljanju pandemijom kovid-19 na Kosovu“, naveo je Hoti na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, takođe je pohvalio rad NATO Savetodavnog tima za vezu, koji pruža važnu pomoć za unapređenje kosovskih bezbednosnih institucija.

„Kosovo se zalaže za izgradnju svoje evroatlantske budućnosti i da što pre postane deo NATO i drugih međunarodnih institucija“, poručio je Hoti.

Kako je naveo, sekretar Stoltenberg ga je uverio da će NATO nastaviti blisko da sarađuje sa kosovskim institucijama kako bi obezbedio mirno okruženje i sigurnu budućnost za sve građane i region, kao i podršku procesu dijaloga sa Srbijom kao jedini način da se obezbedi dugoročna politička rešenja, prenosi Kosovo Onlajn.

Izvor Danas

Comments

Pročitaj još